Pages - Menu

Thursday, July 5, 2012

Kembara Bumi Cinta (P1)

Alhamdulillah,segala puji bagi Allah,Tuhan yang memiliki segala keindahan dan kesempurnaan hakiki,yang telah menghamparkan cinta dan kasih sayang di antara para kekasih. 

Saya sebenarnya sudah lama mahu menulis tentang ini. Tentang kembara saya ke suatu tempat yang cukup indah..cukup meruntun jiwa..cukup untuk membuatkan mata-mata yang berada di tempat itu mengalirkan air mata *bukan mengalirkan airmata sebab kupas bawang ok =p.

Tapi almaklumlah , bila mood malas saya ini datang , memang satu kerja pun takkan jadi..eheh..*tampar pipi laju-laju...

Tapi tiba-tiba bagai diseru , mood rajin saya ini berkocak-kocak dalam jiwa. Umpama sang pencinta yang sedang rindukan kekasih hati...cewah...Ok! Berhenti merepek!

Ok!
Saya nak mulakan cerita saya. 

Erm, pada 11 Mei yang lepas , Alhamdulillah, sekali lagi saya berjaya menjejakkan kaki sekali lagi ke bumi cinta. Keterujaan saya melebihi segala-galanya biarpun ini adalah kali kedua saya menjejakkan kaki ke sana. Kali pertama saya menjejakkan kaki ke sana adalah pada tahun 2005.

Jujur saya beritahu ya , sewaktu saya ke sana pada tahun 2005, langsung saya tiada perasaan apa-apa. Rasa macam biasa saja. Tiada pun perasaan teruja macam kanak-kanak yang baru lepas dapat gula-gula lolipop ke..atau perasaan suka sambil melompat-lompat ke..tak ada! semua itu tak ada! Yang ada pada ketika itu perasaan kosong..kot...

Tapi setelah pulang dari sana , sesungguhnya saya jatuh cinta pada bumi cinta itu..*hati berbunga-bunga..Lebih hebat perasaan ini bila jatuh cinta pada manusia
*erk..macam tau2 je..pernah jatuh cinta pada manusia ke Syauqah oiii...dush..dush..dush..

Dan sekali lagi cinta hati saya itu izinkan saya untuk bertemu denganNya di sana. 

Saya bertolak dari KLIA pada 10 Mei bersama emak,Along dan Angah. Along dan Angah tak bawa isteri masing-masing. Semua tinggal..hehe. Dan pastinya kakak saya cemburu sebab saya sudah 2 kali ke sana..hikhikhik...Tapi nak buat macam mana kan, mak kata dia kena lah ikut suami. Sementara abang saya yang lagi seorang tidak dapat ikut kerana terikat dengan urusan lain.

 Ini lah keluarga saya..
Anak-anak buah saya..hehe

  Beg biru itu yang jadi rebutan anak-anak buah saya sekarang..Ada 4 je..hehe
Nasib baik Andalusia Travel&Tours tak jual , kalau tak ,mahu kena beli seorang 1 beri pada anak-anak buah saya.

 Waktu ini otw nak masuk dalam kapal yang boleh terbang tuh..

Penerbangan berlepas jam 3 petang. Dan dijangka berada dalam kapal yang boleh terbang itu selama 8-9 jam. Adoiiiii...sila jangan bayangkan betapa lenguhnya part-part yang tertentu. Tapi Saudi Airlines memang terbaiklah dari segi layanan dan makanan khasnya..Hehehe..Makanan memang sedap.Hikhik..*pipi makin tembam =p
Saya tidak lah bosan sangat sebab boleh layan macam-macam movie dalam flight. Macam-macam cerita saya tonton. Karate Kid , Johnny English,Garfield,Twilight,2 Fast 2 Furious. That's why saya macam tak berapa nak tidur sangat sepanjang perjalanan..Hehehe.

Ok. Beza waktu antara Malaysia dan Saudi Arabia ini lebih kurang dalam 4-5 jam. Saya tidak tahu lah bila pertukaran waktu itu berlaku tapi saya tiba di King Abdul Aziz Airport,Jeddah sekitar jam 7 dan waktu Malaysia adalah jam 11 malam. 

Airport Jeddah. See..terang lagi kan..padahal nak masuk waktu Maghrib dah. 
Bas itu yang akan bawa kami semua ke dalam untuk check passport dan ambil barang semua.

Jadi saya ringkaskan saja ya ceritanya. 
Dari airport Jeddah ini , kami semua terus di bawa menaiki bas ke bumi cinta yang paling saya cinta.....
yang mana Kekasih saya tinggal di situ..

M.A.D.I.N.A.H
*love-love berterbangan atas kepala..

To be Continue..
Sila bersabar..=p..

No comments:

Post a Comment