Pages - Menu

Monday, January 23, 2012

Cuti-Cuti Keluarga Yang Osemmm..!!

Semalam saya baru pulang dari Port Dickson. Percutian bersama keluarga (senyum) . Ini adalah percutian yang pertama keluarga saya untuk tahun 2012 ini. Tahun lepas punya percutian 1 pun saya tak dapat join , jadi kira semalam adalah peluang saya untuk balas dendam , hehe. Walaupun sedikit terkilan sebab kakak saya tak dapat join sekali sebab punya komitmen lain , tapi tetap seronok. Tetap saya boleh beriang gembira dan ber hoyeah-hoyeah bersama-sama dengan anak-anak saudara saya. Percutian kali ini di tanggung sepenuhnya oleh abang-abang saya. Hotel disettlekan oleh Angah dan makan disettlekan oleh Along. Untunglah saya tak kena keluarkan apa-apa kan , =p. Hanya 2 hari 1 malam saja. Awalnya mahu 3 hari tapi disebabkan dekat , 1 malam saja dah cukup. 

Dan yang paling buat saya teruja dan tidak sabar ialah rindu saya untuk ke pantai , akan terlerai juga. Rindu saya mahu lihat matahari terbenam , akan tertunai juga. Itu yang penting! 

Welcome to
Thistle Hotel, Resort & Spa
Erm , tidak lah jauh sangat pun.  

Check - in bilik.
Cuba tengok baby Irfan Danish tu, bukan main seronok sekali golek-golek atas katil , hehe

Dan inilah yang menjadi sasaran anak-anak buah saya. Tahu sangat. Kalau tidak ada benda ini , memang patah kaki lah semua =p

 Dan haruslah saya kerah si anak dara dan si bujang ini ke pantai kan sebelum mereka turun mandi swimming pool. Nasib baik lah semua ini memang suka berjalan , jadi tak ada masalah untuk escort achu mereka ini , hehe. Mama ayah masing-masing semua sedap tidur dalam bilik masing-masing. Jadi , bila saya culik anak-anak mereka , semua tak sedar , kehkehkeh.

Luasnya lautan ciptaan Allah swt. Pastinya syurga-Nya lagi besar dan indah kan. Subhanallah !

Nampak si Ucop tu..Yg pegang pistol air warna kuning tu
Dialah yang paling berani sekali dalam kolam tu..Kalau lepas pelampung tu memang tenggelam la tapi seboleh-boleh taknak sesiapa jaga dia. Puas saya kena kejar dalam air tu sebab dia nak sembur air pada saya..aisshh



Hehe, waktu ini seronok sebab dapat main game. Tak tahu lah apa nama game ini tapi memang terbaik waktu ini. Tapi team family saya kalah pada satu lagi family tu. Yang kelakarnya bila anak-anak buah saya pun sibuk juga nak baling buah kelapa tu , tapi jatuhnya tak juga..hehe..Nasib baik kaum ayah ni boleh tahan terror..hehee

 Finally!!!
Tak tahu nak cakap macam mana perasaan ni! Serius sangat suka!!
Cantik..cantik..cantik dan cantik..=)

Lepas dinner , semua pakat serang mainan!
Games time!!

New babies in my family. Anak saudara saya yang ke 10 dan 11. Hana Sofea dan Muhammad Irfan Danish bersama bibik masing-masing. Oh! Sila abaikan si Ucop yang di belakang tu ya , hehe.




Ini adalah selepas check-out dari hotel. Tapi tak terus balik. Sebelum balik, yang warga tua (kecuali saya, huhu) pekena Latte dan warga muda (termsuk saya , hehe) pekena ais-krim.


Pulang!!!!

 Dan si kecil ini , lena di pangkuan saya sepanjang perjalanan pulang. Sampai rumah krem (betul tak eja krem macam ini?=p) kaki saya sebab tak bergerak-gerak kerana memangku Irfan ni..

Erm, percutian kali ini memang oseeemmmmm!! Dan saya seronok dan saya tahu abang-abang saya , mak dan anak-anak buah saya semua pun seronok. Insya Allah , next vacation mungkin hujung tahun ini. Angah siap pesan ," Ok, semua boleh start kumpul duit ok." 

Semoga memori indah akan berulang kembali..
^_^

-NHH
(25:74)

1 comment: